2009. február 23., hétfő

Képzeletbeli tudósítás az Oscar-gáláról

És felgördült a vörös szőnyeg a los angeles-i Kodak Színház előtt, és a hihetetlenül pazar ruhakölteményekben felvonuló sztárok hirtelen el is lepték. Személy szerint Kate Winslet ruhája tetszett a legjobban, de pazar ruhát viselt az ifjú tehetség Miley Cyrus-is, valamint nem hazudtolta meg önmagát Sarah Jessica Parker sem, aki férje Matthew Broderick oldalán mutatkozott, megcáfolva ezzel a válásáról terjedő pletykákat.
Ha azt mondom 2009 Oscar-díj átadó, egy filmnek kell csupán felbukkannia, a Gettó milliomosnak, hamarosan közlöm is, hogy miért. Előtte azonban haladjunk szépen sorjában.
Miután a sztárok elfoglalták helyüket, a Schwarowski kristályból készül függöny felgördült, és megjelent a 81. Oscar-gála házigazdája, Hugh Jackman, aki egy táncos-éneklős nyitánnyal mutatta be a legesélyesebb filmeket, és a lehetséges díj várományosait.
Személy szerint a legjobban két dolog tetszett. Ezek közül az első már rögtön az elején megtörtént, amikor is elsőként a Legjobb Női Mellékszereplőnek járó díjat adták át. Egy hatalmas kivetítőn megjelent mind a 81 eddigi nyertes pár másodpercre, majd a nagy kivetítő öt részre "szakadt", és mind az ötön más-más LNM-díj nyertes tűnt fel. Majd a kivetítő felemelkedett, és mögöttük a valódi színésznők álltak. Mindegyikük egy-egy jelöltet képviselt, és mutatta be a nagyközönségnek. Ezt a díjat egyébként Penélope Cruz nyerte.
A Legjobb Férfi Mellékszereplőnek járó díjat posztumusz megnyerte Heath Ledger.
Aztán rengeteg híresség adott át rengeteg díjat, a listát majd a végén leközlöm.
Az átadó közben rengeteg produkció volt, egyik legjobb egy musical egyveleg volt, Hugh Jackman és Beyoncé Knowels, Zach Efron és Vannessa Hudgens, Dominic Cooper és Amanda Seyfried énekeltek vegyesen az Evitából, a Chicagóból, Sinatrától, a Mamma Miá!-ból, és még Judi Garland Somewhere over the rainbow száma is felcsendült, valamint a Grease is.
Szomorú pillanatok is voltak, azt hiszem mindenki meghatódott, amikor Queen Latifah énekelt, megemlékezve a 2008-ban elhunyt sztárokra, így pl.: Paul Newman-re, valamint az író Michael Crichton-ra.
Ugorjunk, jöjjön a legizgalmasabb rész:
A Legjobb Női Főszereplőnek járó díjat olyan személyisége konferálták fel, mint Sophia Loren, Shirley McLain és Nocole Kidman. A díjat (kis elkeseredésemre) Kate Winslet nyerte meg, a Felolvasó-ban nyújtott alakításáért.
A Legjobb Férfi Főszereplőt pedig Anthony Hopkins, Adrian Brody és Robert Deniro konferálta fel, és nem kis elégedettségemre Sean Oenn nyerte meg, a Milk c. film főszerepéért.

A legjobb film a Gettó Milliomos lett, ami a 10 díj jelölésből 8-at be is zsebelt.

Akkor jöjjön a lista:

Legjobb Férfi Főszereplő: Sean Penn
Legjobb Női Főszereplő: Kate Winslet
Legjobb férfi mellékszereplő: Heath Ledger
Legjobb Női Mellékszereplő: Penélop Cruz
Legjobb Animáció: WALL-E
Legjobb Eredeti Forgatókönyv: Milk
Legjobb Adaptált Forgatókönyv: Gettó Milliomos
Legjobb Animációs Rövidfilm: La Maison an Petits Cubes
Legjobb Művészeti Rendezés: Benjamin Button Különös Élete
Legjobb Jelmeztervező: Hercegnő
Legjobb Maszkmester: Benjamin Button Különös Élete
Legjobb Operatő: Gettó Milliomos
Legjobb Rövidfilm: Spielzeugland
Legjobb Dokumentumfilm: Men on Wire
Legjobb Dokumentum Rövidfilm: Smile pinki
Legjobb Vizuális Hatás: Benjamin Button Különös Élete
Legjobb Hangvágás: Sötét Lovag
Legjobb Hangkeverés: Gettó Milliomos
Legjobb Vágás: Gettó Milliomos
Legjobb Eredeti Filmzene: GEttó Milliomos
Legjobb Eredeti Filmbetétdal: Gettó Milliomos
Legjobb Idegennyelvű Film: Departures
Legjobb Rendező: Gettó Milliomos
Legjobb Film: Gettó Milliomos

3 megjegyzés:

Mollie írta...

még szép, hogy Heath megkapta! Nem is vártam mást. kár, hogy nem élte meg... :'(

Jenny írta...

hát megkapta Heath:) imádom én is nagyon...megérdemelte nagyon jool játszott benne (L)

♥♥♥Heath forever♥♥♥

Samu írta...

Szerintem is nagyon maradandót alakított. Kicsit Kate Winslet miatt voltam csalódott, nem mintha nem érdemelte volna meg a díjat, de Meryl mégiscsak Meryl :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails