2009. március 14., szombat

Divat és egyéniség, ahogy én látom, avagy Pécsett is lehetsz Szexi, nem kell hozzá New York

Tegnap egy barátnőm megkért, menjek el a barátjával shoppingolni, jelentsem be fodrászhoz, vegyek vele kencéket. Azt mondta, legyen egyéniség, és hasonló stílusú, mint én.
Ekkor ötlött meg bennem, hogy erről részletesen fogok egy bejegyzést merényelni ellenetek olvasók.

In medias res, divat és stílus... egy és ugyanaz?

Személy szerint nem hinném. Mármint, azt tanácsolnám, ha egyéniség akarsz lenni, legyen stílusod. Olyan, ami rád jellemző. Lehet lopkodni, de akkor vedd a fáradtságot, és több embertől lopj, ezzel összeállítva a saját ízlésednek megfelelő világot, mert ha csak egy embertől lopsz, fertelmes epigon leszel, nem egyéniség. A stílusos nem feltétlenül jelent divatosat. Példa erre Diane Keaton, aki ingben, nyakkendőben, zakóban, egyszóval alap férfiruhákban pompázik, és eleinte ez nemigen jött be senkinek, most viszont ez a védjegye, és ez az ő külön stílusa. Ami totál ellenkezik a divattal. Mégis, ki ne nevezné abszolút egyéniségnek Diane Keaton-t?


Nem azt mondom lányok, hogy irány apuci ruhásszekrénye, munkás rucit fel, ki az utcára, és a pasik dögleni fognak irántatok. Neeeeeeeem. Diane-nek bejött, nektek nem biztos, hogy be fog :)
Meg kell nézni, milyen frizura állna nektek igazán jól, milyen színek mennek a bőrödhöz, a a szemedhez, ezekhez milyen kiegészítők illenek...stb. Figyelembe kell venni, hogy miben érzed magad önmagadnak. Hiszen csak akkor lehetsz egyéniség, ha egyedi is vagy, és ha nem magadat adod, nem lehetsz egyéniség, mert akkor az nem lesz egyedi, rád jellemző.

Bárki lehet divatos.
Mindneki követheti a trendet.
Egyéniségnek, stílusosnak lenni... ez az igazi kihívás.
Hosszú, és bonyolult út ez, rájönni, mik is azok, amikben jól érzed magad, mik állnak jól neked, egyszóval, milyen is a STÍLUSOD.

Oké, hogy dögös egy Chanel kosztüm, Westwood póló, Prada nadrág, Manolo szandi... de ne feledjük a világ tán legnagyobb divataszonnyának, Anna Wintournak bölcs szavait "A farmer-póló párosítás is lehet ugyanolyan divatos, mint egy Oscar de la Renta estélyiruha."http://artfiles.art.com/images/-/Be-Yourself---Unknown-Magnet-C11750621.jpeg

3 megjegyzés:

evcsi írta...

hát samukám gratulálok. :)
igazi divattanácsadó lettél. :)
mikor megyünk megint cipőt venni? <3

Samu írta...

Amikor akarod :D

Bogi írta...

Írj több ilyen hosszú bejegyzést!
Ez nagyon jó. Tartalmilag is, meg mert ez te vagy.:)
Puszihadak

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails