2009. november 26., csütörtök

Bumm! Bumm!

12:37- Lövések dördültek a PTE orvosi karán csütörtök délelőtt - értesült a bama.hu. Rendőrök és felfegyverzett kommandósok érkeztek a helyszínre. Szemtanúktól származó értesülésünk szerint csütörtök 11.30 körül több lövés dördült a PTE ÁOK Biofizikai Intézetében. A bejelentő szerint a támadásban több személy is megsérülhetett.
 Forrásunk szerint az intézet környékére számos rendőrautó érkezett, felfegyverzett kommandósok és golyóálló mellényt viselő rendőrök intézkednek.


13.00 - Információk a helyszínről: egy 23 éves hallgató tört be az intézetbe és lövöldözni kezdett. Több személy súlyosan megsérült, a környéket lezárta a rendőrség. Az elkövető megszökött a helyszínről, őt még keresik.
 

13:05 - Információk a helyszínről: az elkövetőt elkapták. A férfi a négyszáz ágyas klinikára menekült, ahol feladta magát. A lövöldözés egy tanórán történt. Az órán jelen lévő diákokhoz most pszichológust hívtak.
 A sérülteket kórházba szállították. Jelenlegi információink szerint négyen sérültek meg, egy takarítónő, két diák és egy oktató. Halottról jelenleg nem beszélnek.


13:23 - Hivatalos: meghalt egy gyógyszerész hallgató a lövöldözésben, két diák és egy takarító sérült meg. A hírt a Győrffy Zoltán, a PTE sajtóreferense is megerősítette.

  
13:36 - Egy fiú az áldozat. A lövöldöző személy háromszor lőtte melbe az illetőt. Az ámokfutó két-három napja már zavarodottan viselkedett, többen arról adtak hírt nekünk, hogy az illető rosszban volt a csoportjával.

13:54 - A sérültekről a helyszínen tartózkodó riporterünk annyit tudott meg, hogy két személy életveszélyes, egy személyt súlyos sérülésekkel szállították kórházba. 

14:05 - Megtudtuk: elmarad a ma estére tervezett PTE BTK-FEEK-TTK gólyabál. Az egyetemi hallgatói önkormányzata hamarosan közleményben tudatja ezt, és a rendezvény új időpontját.





Normális az ilyen? Úgy értem... basszameg! Az életben mindnekinek vannak gondjai. Ez  amegoldás, hogy kinyírok akkor mindnekit? Valaki nem szimpi, és háromszor mellbelövöm? Mi ez a műsor már? Milyen világot élünk? Istenem... borzasztó.
Ez a megoldás? Akkor mi legyen így? Sokaknak nem vagyok szimpatikus. Akkor holnap lelőnek? Mi ez?
Félek. Mi van az emberiséggel?






5 megjegyzés:

fénystoppos írta...

Nekem oda jár a nővérem... Elképzelni sem tudod hogy én mit éreztem mikor ezt halottam.

ilike írta...

Nem, nem normális az ilyen! Borzasztó, ami történt. A hír engem is nagyon megviselt, nem csoda, ha Titeket meg főleg....Iszonyat....
Puszillak.

Szirona írta...

ez az első ilyen eset magyarországon. eddig nem volt ilyen. ez nem amerika... nem is értem ezt az egészet. borzalmas világot élünk, ahol megtörténhet egy ilyen... borzalmas, hogy az ember a saját faját írtja... :'(
egyébként a mai napon nem tudom, mi történt... a siklósi útról az árkádig fél órát jöttem, jöttek oda a mentők rendőrök... a szemészem mondta, hogy 2 óra felé az árkádnál volt karambol, anyukám pedig azt mondta, hogy 3-fél4 körül a plázánál... mi volt ma? annyi mentőt, meg rendőrt láttam... és olyan rossz... :(

Zsopi írta...

Ez az eset nem normális. Sajnos egyre közömbösebbek vagyunk, egyre könnyebben megyünk el olyan emberek mellett, akik mellett nem kéne elmenni, akik csendes magányukba süppedve eljutnak addig, hogy kiforduljanak önmagukból és ilyen dolgokat vigyenek véghez. Ki tudja, mi történik, ha ennek a srácnak legalább egy barátja akad, aki kiveszi a kezéből a pisztolyt, vagy aki elmondja neki, hogy a helyzet nem olyan kilátástalan.
Este azt mondta egy kriminológus, hogy a közösséget terheli a felelősség egy része, mert nem vették észre, mi zajlik le a srác lelkében.

Nem tehetünk mást, bele kell nézni a naponta szembejövő arcokba, a félig ismerős ismeretlenekébe, és ha azt látjuk rajtuk, hogy kéne egy jó szó, csak egyszerűen megkérdezni: "Hogy vagy?"
Biztosan megelőzni ezzel sem lehet, de ha csak egy embert mentünk meg ezzel az öngyilkosságtól, vagy egyetlen kézből sikerül kiejtetni így a fegyvert, tán elkerülhetnénk, hogy Amerikává váljunk.

Szirona írta...

az én nővérem is odajár, szóval tudom, hogy mit éreztél.... :( elmesélte az egész történetet, mert a virrasztáson első kézből hallotta... borzalom. :'(

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails