2010. március 10., szerda

The Blind Side- A szív bajnokai

http://blog.80millionmoviesfree.com/wp-content/uploads/2009/12/watch-the-blind-side.jpgTetszett. Jó film. Szép történet, ami mutatja, hogy van még jóság az emberekben. nincs még minden veszve. És az még jobb, hogy valódi történet :)
A mondanivalója jó volt... le a rasszizmussal, le az előítéletekkel, megadni az esélyt mindenkinek, hogy teljes életet éljen, függetlenül attól, hogy hol és milyen körülmények között született, rendelkezik-e előjogokkal, vagy milyen az anyagi háttere...
Azt hiszem ez egy tündérmese-utópia... jó volt hát látni, nagy ritkán ugyan, de létezik ilyen.
Sandra Bullock karaktere nem a rá jellemző tipikus romantikus naiva, nem is az agyafúrt rendőrnő... hanem egy felelősségtudattal rendelkező család centrikus, gyermekét és családját féltő anya, aki örökbe fogad egy szinte idegen fiút, megadva neki az Esélyt.
Az alakítása, önmagához képest Oscar-díjas.. de azt hiszem erről szól az egész díjazás nem? Nem azt nézik, hogy melyik színész/színésznő a legjobb az 5 közül, hanem melyikük a legjobb önmagukhoz képest... és így... tényleg megillette a díj Sandra Anette Bullock-ot.
 http://tv.spreadit.org/pics/sandra-bullock-oscar-acceptance-speech.jpg

Ajánlom mindazoknak, akik hisznek a jóságban, a liberalizmusban, szeretik az amerikai focit, rajongnak Sandra Bullockért, vagy csak szeretnének nézni egy kis könnyed-limonádé- vasárnap délutáni filmet...
Nem ajánlom a szkeptikusoknak, a rasszistáknak, és azoknak sem, akik odáig vannak a mély üzenetű, bölcsességekkel tarkított utat mutató filmekért, sem pedig azoknak, akik valami újat szeretnének látni.

1 megjegyzés:

Szandii.♥ írta...

csak az amerikai foci kapcsán vannak fenntartásaim.agyatlan egy sport.és nem is foci...foci az nálunk van.segond.Sandra miatt látni KELL.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails