2010. március 11., csütörtök

Precious

A Precious-t mindnekinek látnia kell.
A szenvedés, a hihetetlen erő, a kitartás.... mindaz, ami átjárja ezt a filmet, nem oly rejtett -nyálas módon, mint ahogy azt jó pár filmben teszi. Nem... a Precious mocskos nyelvű, koszos film... nem szép film. De gondolkodtató, szánalmat keltő... és ami a legfontosabb, garantálom, hogy miután megnézték, mindenki hálát ad a világnak, hogy ennyi az össz. gondja az életben, ami van.
Nem tudok tényleg mit mondani erről a filmről, mint azt, hogy ezt MINDENKINEK látnia KELL!


"1987-ben, Harlemben járunk. New York elborzasztó hírű fekete negyedében senkinek nem könnyű az élete, de Claireece Jonesnak (Gabourey ‘Gabby’ Sidibe), becenevén Preciousnek (Drágaság) különösen nem az.
Az írástudatlan, kórosan túlsúlyos, csekély értelmi képességekkel megáldott tinilányt otthon az anyja veri, az apja molesztálja, sőt saját nemzője második gyermekével várandós. A halmozottan működésképtelen családban élete rendkívül magányosan telik, senki sem szereti, így hát ő sem szeret senkit. Amikor azonban lehetősége kínálkozik arra, hogy beiratkozzon egy "alternatív" iskolába, felcsillan előtte egy normális élet és egy szebb jövő reménye."

http://sisterrose.files.wordpress.com/2009/12/precious-movie1.jpg

"Minden nagy utazás, egy kis lépéssel kezdődik..."

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails