2010. július 12., hétfő

Carrie naplója

http://www.huffingtonpost.com/huff-wires/20080917/books-teen-carrie/images/b69edcc8-04eb-41b3-afee-f11df897287c.jpgCarrie Bradshaw egy szürke, hétköznapi kisváros szürke, hétköznapi lakója. Végző kamaszlány, aki ugyanolyan, mint a többi. Csonka családban él, írói karrierről álmodik, legjobb barátairól azt hiszi, örökre mellette lesznek, és ellenségétől, a féltékeny, karrierista Donna La Donnától, retteg. Átlagos problémák. A kis Carrie minden vágya, hogy írónő lehessen, ám munkái gyatrának bizonyultak, mert egy New York beli kreatív írásprogram felvételi kérelmét elutasította. Talán sosem tört volna ki ebből a sztereotípiából, és nem vált volna a mi Carrie-nké, ha nem jön az iskolába, és Carrie életébe egy fiú, a szépséges Sebastian Kydd. Carrie fülig beleszeret, a fiú látszólag viszonozza érzelmeit, ám Carrie legjobb barátnője is erős érzelmeket táplál a fiú iránt, és végül győzedelmeskedik. Ez a dupla veszteség, hisz nem csak egy régi, és fontos barátságot, hanem az első szerelmét is elvesztette, mondhatni megbukott az élet egy vizsgáján. Ez, és baráti körének fokozatos felbomlása, szakításai, pasizásai késztetik arra a kis Carrie-t, hogy álnevet öltve, maró gúnnyal írja le egy középiskola bensőséges életét, felvonultatva mindenféle pozitív-negatív karaktert. Írásai olyan jóknak bizonyultak, hogy több sikert is hoztak neki. Általuk egy ősi ellenséggel, Donna LaDonnával ásta el a csatabárdot, valamint bekerült a már említett kreatív írás kurzusra, minek helyszíne New York volt.
Apja, és barátai félve engedték útjára Carrie-t, aki úgy volt, egy ismerőséhez, a jóképű egyetemista, George Carterhez költözik, és együtt töltik a nyarat, majd szeptembertől közösen járnak a Brown egyetemre.
A sors viszont úgy hozta, hogy miközben Carrie taxit próbál fogni álmai városában, New Yorkban, kirabolják. Elveszik a táskáját, amiben benne volt 200 dollár, a pontos címek, és telefonszámok. 
Magába roskad, amikor eszébe jut, hogy pár nappal ezelőtt, amikor Donna LaDonnával találkozott, a lány megírta neki a New Yorkban élő unokanővérének a telefonszámát. Azt mondta, Carrie-nek meg kell őt ismernie, mert közel azonos személyiség mint Ő, és biztos, hogy jól kijönnének Carrie-vel.
Carrie gyorsan felnyitja a naplóját, amiben ott lapul a telefonszám. 
Tárcsázza a számot, amibe egy álmos női hang krákog:- Hallo?
Carrie remegő, elcsukló hangon, és a megváltás reményében szól bele:
-Samantha Jones?
 http://www.focusonstyle.com/var/fos/storage/images/focusonstyle.com/blog/sarah-jessica-parker-sex-city-2-80s-rewind/22329-1-eng-US/Sarah-Jessica-Parker-Sex-and-the-City-2-80-s-Rewind_blog_image.jpg

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails