2009. december 20., vasárnap

The Village.

A Falu.

Már rég óta meg akartam nézni ezt a filmet (csakis és kizárólag azért, mert Sigourney Weaver). De eddig sehogy se jött össze. Pedig emlékszem, a rádióban azt mondták róla: "Biztosan meg fogja nézni, bezárta-e az ajtót maga mögött". 
Nah mondom jól van:) 
A rendezőt amúgy ( Shyamalan ) szeretem. Ügyesen bánik az emberi aggyal. Megborzongat úgy, hogy egy csepp vérnek nem kell folynia. Ne feledjük, olyan nagy filmek csatolhatóak a nevéhez, mint a Hatodik érzék vagy a Jelek.

Nah mindegy, most A Falu van a terítéken.
Rémisztően jól kezdődik. Ahogy a kis puritán közösség él az erdő melletti tisztáson, látszólag minden tökéletes. Kivéve, hogy az erdőt titokzatos, rémisztő és gonosz lények ("Azok, akikről nem beszélünk") lakják. Az alaptörvény egyszerű, az emberek nem mennek az erdőbe, a lények nem háborgatják a falut.
De mindez felborulni látszik, amikor egyik éjszakáról a másikra megnyúzott állatok tetemeire bukkannak a Falubeliek. Veszett kutya, prérifarkas... gondolják, vagyis áltatják magukat, de sajnos mindenkiben összeáll az igazi ok: határszegés történt.
Amikor a vaj Ivy (Bryce Dallas Howard) játszadozik barátjával Noah-val, (Adrien Brodytalálkoznak a csendes Lucius-szel (Joaquin Phoenix) akinek minden vágya az, hogy elhagyhassa a Falut, és lássa a mindenki által emlegetett várost. Lucius Noah kezében egy különös bogyót vesz észre. Egy bogyót, ami piros színű, és köztudott, hogy "azokat, akikről nem bezslünk" a piros szín vonzza, ezért mindent, ami piros eltüntettek a falu lakói. De akkor honnan kerülhetett a gyenge elméjű Noah kezébe ez a bogyó? Igen... feltehetőleg Noh átlépte a határt, és az erdőből hozta a "rossz színű" bogyót.
Ezek után a kalandorlelkű Lucius is átsétál az erdőbe, ahol a lények élnek, akik megérzik a félelmet, és a szándékodat, és Lucius meg is pillant egyet.

Ezen az éjszakán indul el a bonyodalom, ugyanis a többszörös határsértések miatt a lények a átvándorolnak a faluba.
Nah az a rész, ahogy a srác a lelátóról lenéz, és elmegy alatta a lény :S Eléggé félelmetes volt.
Aztán végül is Luciust leszúrják (Noah), és Ivy átkel az erdőn hogy segítséget hozzon.
Ekkor már azonban ő tudja, hogy apja, a falu vezetője, és a vének tanácsa használta fel a rémek legendáját, és öltözött be szörnyeknek, hogy eltereljék a falu népének gondolatait a városról, hisz az rossz, és bűnös hely.

Sokkal jobb lett volna, ha igazi szörnyetegek vannak az erdőben.
Nem derült ki, miért is jelentek meg a megnyúzott állatok.
Nem tudjuk, mit jelentenek a jelölések a házak ajtaján.
Nem tudjuk meg Lucius életben marad-e.
Nem tudjuk, kiderül-e a falu titka.

Amilyen zseniálisan indult, úgy lett az első óra után folyamatosan rosszabb és rosszabb.

Tény, hogy Phoenix, és Howard játéka zseniális.
Tény, hogy akármennyire is nem tetszett, beleégette magát a gondolataimba, hisz írtam róla egy hosszú post-ot.
Tény, hogy megnéztem, be van-e zárva az ajtó, lefekvés előtt.




Kíváncsi lennék olvasói véleményekre.


Pikcsör tájm:


http://images.killermovies.com/v/thevillage/village_stills.jpghttp://www.littlelostrobot.com/images/village_cutie.jpghttp://ia.media-imdb.com/images/M/MV5BNzE1NzczNTIyNV5BMl5BanBnXkFtZTYwMTgxODg2._V1._SX266_SY400_.jpghttp://wirelessdigest.typepad.com/photos/uncategorized/villageadrienbrodycostume_1.jpg

3 megjegyzés:

Bogi írta...

Rékával ketten még 2 éve megnéztük. Félelmetes és tényleg nagyon jó.

Szirona írta...

szeretem ezt a filmet, és utálom a tv-t, mert nem adta le végig!!!!

Samu írta...

NEM :O ?!
hogy van vége?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails